T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / ILGIN - Ilgın Ticaret Borsası Fen Lisesi

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum OSB

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum (OSB)

May

Okulumuzda, Okulumda Sağlıklı Besleniyorum (OSB) projesi kapsamında hazırlanmış olan yıllık çalışma planı doğrultusunda Proje Odak Kişisi ve aynı zamanda okul biyoloji öğretmeni Şerife KORKMAZ tarafından öğretmenlerimizle  “Çorba Günü” düzenlenerek özellikle ev yapımı olan, birçok vitamin, mineral ve besin ögesini barındıran Uşak yöresel tarhana çorbası sabah kahvaltısında tüketilerek farkındalık oluşturulmuş ve bağışıklığın güçlendirilmesi, gibi doğal beslenme konuları üzerinde durulmuştur.

May

Okulumuzda, Okulumda Sağlıklı Besleniyorum (OSB) projesi kapsamında hazırlanmış olan yıllık eğitim programı doğrultusunda Proje Odak Kişisi ve aynı zamanda okul biyoloji öğretmeni olan Şerife KORKMAZ tarafından 9.sınıf ve 10.sınıf velilerimize Okulumda Sağlıklı Besleniyorum (OSB) projesi hakkında bilgilendirme çalışması yapılmış ve Sağlıklı Beslenme eğitimi verilmiştir. Yapılan bu eğitimle bu projenin veli ayağının güçlendirilerek proje çalışmalarının her kitleye hitap etmesi hedeflenmiştir.

Nis

Okulumuzda, Okulumda Sağlıklı Besleniyorum (OSB) projesi kapsamında hazırlanmış olan yıllık eğitim programı doğrultusunda Proje Odak Kişisi ve aynı zamanda okul biyoloji öğretmeni olan Şerife KORKMAZ tarafından okul öğretmenlerine Okulumda Sağlıklı Besleniyorum (OSB) projesi hakkında bilgilendirme çalışması yapılmış ve Sağlıklı Beslenme eğitimi verilmiştir. Yapılan bu eğitimle bu projenin öğretmen ayağının güçlendirilerek proje çalışmalarının her kitleye hitap etmesi hedeflenmiştir.

Nis

Okulumuzda, Okulumda Sağlıklı Besleniyorum (OSB) projesi kapsamında hazırlanmış olan yıllık çalışma planı  doğrultusunda okul öğretmenleri, öğrenciler ve velilerin de katıldığı Sille bölgesine  doğa yürüyüşü düzenlenmiştir. Alt grup kas kuvvetini artırma ve esnekliği geliştirme amacıyla yapılan bu çalışmada fiziksel hareketin önemine dikkat çekilmiştir.

Nis

Okulumuzda, Okulumda Sağlıklı Besleniyorum (OSB) projesi kapsamında hazırlanmış olan yıllık çalışma planı doğrultusunda Proje Odak Kişisi ve aynı zamanda okul biyoloji öğretmeni Şerife KORKMAZ tarafından öğrencilerimizle birlikte  özellikle çiğ kuruyemişten oluşan “Kuruyemiş Günü” düzenlenerek, farkındalık oluşturulmuş ve bağışıklığın güçlendirilmesi, mineral ve bitkisel protein alımı gibi doğal beslenme konuları üzerinde durulmuştur.

Nis

Okulumuzda, Okulumda Sağlıklı Besleniyorum (OSB) projesi kapsamında okul beden eğitimi öğretmeni Hüseyin DENİZ tarafından  9.sınıf öğrencilerine  müzik eşliğinde fiziksel hareketler yaptırılmıştır. Bu doğrultuda öğrencilere çömelme kalkma, kol bacak hareketleri, baş gövde hareketleri ve sıçrama aktiviteleri çalıştırılmıştır.  Yapılan bu çalışmayla projenin fiziksel hareket temasına vurgu yapılarak öğrencilerin fiziksel hareket yapmaları müzik ile teşvik edilerek  eğlenceli bir hale gelmiş; öğrencilerin günlük yaşamında bu tip hareket aktivitelerini yapması hedeflenmiştir. Ayrıca yapılan etkinlik sonrası enerji verici doğal  ve sağlıklı bir besin olan muz  tüketimi amaçlı öğrencilere muz dağıtılmış ve bir taraftan da sağlıklı beslenme farkındalığı oluşturulmaya çalışılmıştır.

Nis

Okulumuzda, Okulumda Sağlıklı Besleniyorum (OSB) projesi kapsamında hazırlanmış olan yıllık çalışma planı doğrultusunda Proje Odak Kişisi ve aynı zamanda okul biyoloji öğretmeni olan Şerife KORKMAZ tarafından öğrencilerimizle birlikte  mevsim meyvelerinden oluşan “Meyve Günü” düzenlenerek, farkındalık oluşturulmuş ve vitamin alma,  doğal beslenme konuları gibi içerikler  üzerinde durulmuştur.

Mrt

Okulumuzda, Okulumda Sağlıklı Besleniyorum (OSB) projesi kapsamında; 11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Et Haftası ve 22 Mart Dünya Su Günü farkındalığı oluşturulması amacıyla, öğrencilerle birlikte okul panosu oluşturularak öğrencilerimizin konu ile ilgili dikkatini çekme amaçlanmıştır.

Şbt

Okulumuz Okulumda Sağlıklı Besleniyorum(OSB) projesi kapsamında pilot okul olarak seçilmiş olup, okul panomuz bu doğrultuda beslenme ve fiziksel aktivite temaları göz önünde bulundurularak oluşturulmuş ve öğrencilerimiz için farkındalık sağlanması hedeflenmiştir.